Meldin via mail door W Oosterlinck

Dagelijks fiets ik met een bang hart naar het station van Erembodegem en terug via de N9, Kromme Elleboogstraat, Leuvestraat of Hogeweg. De N9 wordt momenteel vernieuwd. Een veiliger fietspad zal worden aangelegd. Positief, maar op de toegangswegen naar het dorp toe is geen enkel fietspad aanwezig. De weinige fietsers die nog durf hebben zijn volledig overgeleverd aan het gezond verstand van de autobestuurders. En dit ontbreekt wel eens bij enkele gehaaste of nonchalante chauffeurs die ons enkel als hinderlijke obstakels beschouwen, niets meer of niets minder. Links en rechts kon men wel plaats vrijmaken voor parkeerstroken maar een deftig fietspad aanleggen is blijkbaar een bedreiging voor koning auto. Wij moeten fietsen langs links en rechts geparkeerde wagens hopende dat wij niet worden aangereden door voorbijrijdende(razende) auto’s.
De toevloed van auto’s mag geen reden zijn om de fietsers te discrimineren in hun veiligheid. Integendeel, onze politieke leiders zouden nog meer in het werk moeten stellen om veilige fietspaden te creëren. Maar in Erembodegem net zoals in vele andere gemeenten gebeurt dit niet of onvoldoende. Schrijnend om te zien hoe auto’s onze leefwereld kapot maken.
Kan men nu echt geen oplossing zoeken om het dorp fietsvriendelijk toegankelijker te maken? (fietspad, éénrichtingsverkeer, minder parkeerstroken,…)
Met vriendelijke groeten,