10 mei 2012 – Freddy De Boeck

Als dagelijkse pendelaar naar Brussel verplaats ik mij gans het jaar consequent met de fiets naar het station (het is amper 1,5 Km). Ik stel vast dat de populariteit van het station te Erembodegem alsmaar stijgt. Een van de redenen hiervoor, naast het stijgend aantal inwoners, is dat koning auto in Erembodegem nog gratis mag parkeren (de pendelparking in Aalst is immers betalend). Resultaat is dat de rij auto’s zich bijna tot aan het fabriek Gates uitstrekt. Ook het dorpscentrum van Erembodegem wordt gewurgd door de autominnende pendelaars, tot wanhoop van de handelaars. Daarbij dan nog de avondspits die zorgt dat de stationsrotonde en het dorp volledig dichtslibt. Ik nodig jullie uit om de situatie ter plaatse eens te komen bekijken. Waarom geen parkeerschijf invoeren ?